top of page

      Brygmester: Thomas Horacek

Historie

Rækker Mølle Bryghus har hjem i den gamle mølle bygning med rødder helt tilbage fra 1600-tallet. I de forgængende år op til år 2007 valgte DLG at stoppe produktionen i møllen, og man skulle finde noget at fylde hullet i midten af den lille landsby, men hvad skulle man drive.

Det handlede alt i alt om at udnytte den smukke gamle bygning til at falde i et med naturen og omgivelserne omkring den, skabe noget som ville være et samlepunkt for de lokale, samt et sted hvor hygge og livskvalitet kunne frembruse. Så hvorfor ikke et bryggeri med restaurant.

 

For at dette storslåede projekt kunne blive aktuelt, skulle man finde investorer til projektet, den gamle mølle skulle restaureres, og der skulle købes bryggeri og tapperiudstyr.

Der blev investeret imellem 30 - 35 millioner i projektet.

Rækker Mølle Bryghus var et velkendt navn i Ringkøbing-Skjern kommune, og rigtig mange mennesker fulgte flittigt projektet på sidelinjen. Bryghuset åbnede dørene op i 2007 og begyndte her sin rejse. Desværre allerede i februar 2008 gik Rækker Mølle Bryghus konkurs  og  det nyrestaurerede bryghus og inventar sat til salg, men uden held. November 2009 blev bygninger så solgt til Nykredit på tvangs auktion. 

Januar 2010 køber syd tyskeren Thomas Horacek Bryghuset for 5,8 millioner kroner. og han starter dermed op i kedlerne på ny og giver sit forsøg på at drive det idylliske og smukke bryghus videre. Thomas faldt også hurtigt til i den lille landsby, han gjorde bryghuset til den lille lokale stjerne blandt lokale borgere. Sammen fik man startet arrangementet Oktoberfest som var en lille forsamling i bryghusets egne lokaler, men allerede efter et par år havde Rækker Mølle Oktoberfest vokset sig så stort at man måtte bruge større lokaler i rækker mølle hallen. I 2014 solgte Thomas Horacek bryghuset og blev ansat til fortsat at brygge fantastisk øl, og tage sig af den daglige produktion.

 

Den nye ejer Frank Hansen troede på ideen om et velfungerende bryghus allerede tilbage i 2007 hvor han med sit firma FH Scandinox, Hoven var leverandør af bryganlæg og tapperi. Der blev hurtigt efter overtagelsen taget nogle beslutninger omkring bryghusets fremtid, og omkring produktionens udnyttelse, så man besluttede sig for at sætte gang i ombygning af tilhørende lager hvor man ville flytte tapperiet over i for at få mere tank kapacitet ovre i bryghuset. allerede et par måneder efter overtagelsen, blev bryghuset og andre steder i regionen ramt af kraftige oversvømmelser, som desværre satte en stopper for produktionen i rækker mølle, der var tale om fatale skader på bryganlæg, vægge, lagerinventar og ikke mindst 14.000 Liter øl måtte smides ud. Bryghuset er løbende blevet renoveret efter skaden. 

 

Rækker Mølle Bryghus er idag en lille lokal velfungerende bryghus, som har gået gennem ild og vand for navnet.     

    

Bryghusets Fremtid

Vi er bryghuset i positiv udvikling, i fremtiden vil vi forsøge at blive et af danskernes foretrukne special bryggerier, med kvaliteten på vores råvarer i højsædet og smagen der huskes. I forbindelse med at bryggeriet bliver moderniseret og tapperi flyttes kan vi øge kapaciteten så vi kan fokusere mere på salget af fadøl til mindre og større aftagere, og dermed også udleje den komplette løsning til servering af fadøl til både erhverv eller private. Efterhånden som der sker forskellige ting i bryghuset, vil vi løfte sløret for mere information. Vi kan følges på facebook hvor der kan skrives direkte med vores facebook administrator og med en svar rate på 1 time i gennemsnit så er der mulighed for at få svar indenfor en kort periode.

 

DET GODE ØL FRA VEST...!!  

Bryghus ejer: Frank  Hansen

bottom of page